XPLAYS - Biografi

Xplays bildades 2010, men karriären för bandet tog riktig fart först när sångaren Kevin Lehnberg började sjunga i bandet hösten 2016. Efter det har Xplays fått priset som Årets komet på Guldklaven 2019 och en nominering på Manifest 2020.               En stor del av framgången till Xplays stavas deras professionella inställning. Inget lämnas åt slumpen.

Musikaliskt så har de en vision om ett sound som ligger i framkant bland de moderna dansbanden. Dom vågar bryta ny mark genom att t.ex. spela in eurodance-låtar i "dansbandtappning" samtidigt som de lirar in nyskrivet material - ofta buggdängor i rejält tempo som går hem hos både lyssnare och danspubliken.

Till sin hjälp i att ha hittat sitt sound har de Henrik Sethsson från Casanovas som blivit lite av en musikalisk mentor för bandet. Lägg därtill den oerhört karismatiske och duktiga Kevin bakom mikrofonen så har ni receptet till de framgångar som gjort att Xplays på bara några år gått från att vara relativt okända, tills idag vara ett av de ”hetaste” banden... de har låtar som ihop streamats ett antal miljoner. Imponerande!

 

Bandets sättning sedan 2017 är

Kevin Lehnberg -Sång

Esbjörn Samuelsson - Gitarr, sång

Thomas Karlsson - Trummor, sång

Kenth Tergeland - Bas, sång

 

 

 

XPLAYS - ÅRETS KOMET 2019

XPLAYS - MANIFEST NOMINERADE 2020