Ny musik

Vår senaste singel "Låt kärleken slå rot" finns ute nu på Spotify och andra streamingplattformar!

banner
Xplays

Xplays – Låt kärleken slå rot

Xplays – Låt kärleken slå rot

Xplays är äntligen tillbaka med en ny singel 3/6-2022.

En modern och dansant cover av Ted Gärdestads klassiker ”Låt kärleken slå rot”. Xplays har fått en ny sångare – Patrik Rasmussen, känd från sin tid i dansbandet Date och kom på en andraplats i första säsongen av Fame Factory. Vi har även kunnat se han i Melodifestivalen. När Patrik fick chansen att börja samarbeta med Xplays och deras professionella ambitioner tillsammans med producenten Henrik Sethsson från Casanovas tackade han JA som ny sångare i bandet.

Börjat boka in SR P4 intervjuer, största sommar-turnén är hittills bokad.

Spotify:

Xplays – energi, glädje och starka ambitioner

Med starka ambitioner, en trogen publik och så mycket energi att även de mest orutinerade fötter börjar röra sig i takt rör sig Xplays ständigt från klarhet till klarhet.

Xplays startade 2010. Bandet har fått pris som Årets komet på Guldklaven 2019 och en nominering på Manifestgalan 2020. 2021 tog Patrik Rasmussen över Bandet etablerades 2010 och har sedan dess tagit allt snabbare och längre steg framåt. Och med Patrik Rasmussen vid mikrofonen är bandet nu mer redo än någonsin att fortsätta leverera – och utvecklas ytterligare.

Den tidigare Date-sångaren och Fame Factory-deltagaren har en gedigen musikalisk bakgrund och en meritlista värd att beundra. Med starka erfarenheter från bland annat Wallmans Salonger, flertalet musikaler och Melodifestivalen tycks Patrik passa som handen i handsken i Xplays redan etablerade pop- och schlagerinspirerade repertoar. Nu tar Patrik sina erfarenheter med sig in i Xplays och ut till publiken. En onekligen kraftfull kombination som redan tagit de svenska dansgolven med storm.

Xplays drivs av autentisk glädje – både för musiken och för scenframträdandet. Planen framledes är att utöka sin live-repertoar med fler egna låtar, inte minst med de 12 efterlängtade spår som under 2022 kommer utgöra bandets nya album. Men den som är nyfiken på de nya låtarna behöver inte vänta allt för lång tid. Varje låt kommer nämligen komma ut som singel innan den fulla releasen. Stay tuned!